Arad titkai

2010.09.12. 15:39

Ha Romániába indulsz, mindenképpen javaslom, hogy válts némi pénzt, RON-t (új román lej).

 

A határon, amint átértél a román oldalra tudsz venni úthasználati matricát a járművedre, ahogy ők hívják Rovignetta-t.

 

Erről megoszlanak a vélemények, hogy mennyire fontos. Valaki azt mondja, hogy csak a bolond veszi meg, merthogy a külföldieket úgysem állítja meg a rendőr. Mások szerint viszont büntetésre számíthat az, aki elmulasztja beszerezni.

Mi biztos, ami biztos alapon megvettük. Az ára nem vészes, 7 napra 1400 Ft körüli összeget fizettünk. (forintban is lehetett)

Az utazásról annyit, hogy az utak (főútvonalak) nagyon jó állapotúak. Aradig még egészen jól is lehet haladni, mert itt még nem követik olyan sűrűn a kis települések egymást, mint később. De erről majd legközelebb, most az aradi képes beszámolómat szeretném megmutatni, amit a belvárosban készítettem.

 

Ja és a parkolás, az nem egyszerű. Automata parkolóórákba dobálhatod be a pénzt.

 

Igen ám, de papír pénzt nem fogad el, csak aprót! Bani-t. Azt viszont nem kapsz, ha pénzt váltassz, így első utunk egy kis boltba vezetett. Remélve, hogyha vásárolunk, akkor majd kapunk aprót vissza, de az kevés volt, így külön kellett kérnünk, és csak nehezen sikerült több üzletben szereznünk annyi aprót, hogy az több órára elég legyen a parkoláshoz.

 

 Imádság háza:

 

 

Színház:

 

 

Városháza előtti tér:

 

 

Városháza:

 

 

Ez a szobor a második vilaghaborús román hősöket ábrazolja,három katona fegyverrel a kezében és egy nő,nincs nevük csak egyszerüen hősök szobrának nevezik a mostani"Avram Jancu "téren .(Ez a kép a szobor hátulsó resze).

 

Maros:

 

 Neptun strand:

 

 Templomok:

A bejegyzés trackback címe:

https://1naposutazas.blog.hu/api/trackback/id/tr232290744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gimiarad 2011.02.01. 20:45:24

Bocs de ez nem a szabadság szobor,az viszont igaz hogy itt volt először felállitva.

Mbet 2011.02.02. 15:36:40

@gimiarad: Köszi az észrevételt, abban tudnál segíteni, hogy mi a neve? Akkor pontosítom a bejegyzést.

gimiarad 2011.02.03. 16:59:55

@Mbet:Ez a szobor a második vilaghaborús román hősöket ábrazolja,három katona fegyverrel a kezében és egy nő,nincs nevük csak egyszerüen hősök szobrának nevezik a románok az a mostani"Avram Jancu "téren .(Ez a kép a szobor hátulsó resze).

Az Aradi szabadság szoborrol sok kép van a neten.

Mbet 2011.02.04. 08:51:10

@gimiarad: Köszönöm, javítottam.
süti beállítások módosítása